Ultimul trend in domeniu este biroul la care stai... in picioare! Si, daca poate fi transformat in gadget, atunci este sigur interesat de el si George Buhnici.

Stiati ca statul prelungit pe scaun este mai periculos decat fumatul? Nu o spunem noi, ci medicii din Colegiul Cardiologilor din Statele Unite ale Americii. 6 ore pe scaun in fiecare zi te aduc tot mai aproape de diabet, cancer sau boli grave de inima. Si nu dati vina pe serviciu.

Mihai Patrascu, directorul unui magazin online: "Dupa 4-5 ore de stat pe scaun aveai o senzatie de disconfort la spate. Si asta mi-a dat de gandit. Ok, ce ce instampla, de ce am aceasta stare."

Mihai, directorul unui magazin online a gasit rezolvarea. Sta de-acum... in picioare la birou! Iar pe masa pe care lucra de obicei a pus o masuta de 30 de lei: "Astazi, din 10 ore la birou, aproximativ 7 le stau in picioare. Ai alt tonus, ai mai multa energie te misti mai mult."

Ne mutam intr-o alta companie, care inchiriaza masini. Se vorbeste mult la telefon si e-mailurile pleaca non-stop din laptopuri, asa ca trebuie sa fii in priza 8 ore pe zi. De 3 ani, Dan isi duce la indeplinire sarcinile stand... in picioare!

Dan Stefan, managerul unei companii: "Sunt niste beneficii pe care le vezi imediat in productivitate. Esti focusat si nu te mai scufunzi in birou."

Viorel Nita, administrator IT: "Este mult mai relaxant sa stai in picioare, ai o pozitie mai confortabila si esti mai activ."

Evident, daca nu exista masura, risti sa cazi in extrema cealalalta. Primele zile la noul birou pot fi dureroase, pana cand corpul se obisnuieste. Asa ca e important sa ai tot timpul un birou de rezerva, obisnuit, si incaltari potrivite. Si te ajuta sa te concentrezi mai mult la ce ai de facut. O arata tot studiile. Scaunul iti poate provoca somnolenta, pentru ca inima bate mai rar. In picioare insa, sangele circula mai repede prin corp. In plus, 4 ore de lucrat in picioare inseamna aproximativ 200 de calorii arse si astfel si slabesti... muncind. Dar ai si beneficii directe asupra coloanei.

Dan Nica, medic neurochirurg: "Pentru cei tineri, este mai avantajos, activezi si intoarcerea venoasa a sangelui scade si procentul de formare a varicei dar nu este indicat sa stai mai mult de cateva ore in picioare."

Moda a aparut in strainatate. Din cei 2.000 de angajati ai companiei Facebook, 400 lucreaza din picioare. Evernote pune mare accent pe astfel de birouri si e un trend in crestere in Silicon Valley.