Instagram, platforma prin care toti utilizatorii de smartphone-uri isi pot posta pe paginile de Facebook fotografii superbe, editate in cateva secunde, a ajuns acum un mediu de propagare a imaginilor interzise minorilor.

Huffington Post trage un semnal de alarma si scrie ca cei 80 de milioane de utilizatori ai aplicatiei Instagram nu pot fi opriti in acest moment sa-si posteze imagini destinate exclusiv celor cu varste de peste 18 ani.

Instagram se bazeaza in acest moment tocmai pe comportamentul utilizatorilor, care pot semnala singuri daca unele imagini nu sunt potrivite si astfel sa fie banate, insa serviciul in sine nu dispune de niciun fel de bariera de control a continutului fotografiilor realizate de utilizatori.

In acest sens, cei de la Instagram se lovesc de o adevarata problema, deoarece zilnic, cu ajutorul acestei aplicatii, mai bine de 5 milioane de fotografii sunt postate pe internet. Cine si cum ar putea sa le verifice pe toate?

Fenomenul a fost denumit de catre experti "Instaporn". "Atunci cand ai o masa uriasa de oameni pe internet, apare si sexul.", este explicatia simpla pe care Terri Senft de la Universitatea de Drept din NY a reusit s-o dea, scrie si Daily Mail.

Problema Instagram este insa o problema si pentru Facebook, compania care detine aplicatia si pentru care a platit in primavara acestui an 1 miliard de dolari.