Compania a început să le afișeze unora dintre utilizatori un avertisment referitor la împărțirea „neautorizată” a parolei cu altcineva. „Dacă nu locuiești cu proprietarul contului, trebuie să-ți faci propriul cont pentru a putea utiliza platforma”.

Netflix susține că funcționalitatea este departe de a fi implementată și că este doar un test, deocamdată, pentru a se asigura că toți cei care folosesc platforma sunt autorizați să facă asta.

Odată ce apare pe ecran avertismentul, privitorul are opțiunea de a-și verifica identitatea printr-un e-mail sau de a da un mesaj deținătorului contului, însă poate bifa și căsuța „verifică mai târziu”, care îi oferă o perioadă de timp nedeterminată pentru a face asta.

Termenii și condițiile Netflix stipulează că un cont nu poate fi împărțit cu cei care nu stau în același loc cu deținătorul său oficial.

Testul este realizat în mai multe țări și se aplică doar celor care privesc Netflix pe televizor. În prezent, platforma are peste 203 milioane de conturi, iar aproximativ 40% dintre americani spun că utilizează serviciul de streaming cu un cont și o parolă care nu le aparțin.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: