Influencerii virtuali nu mai sunt de ceva vreme o noutate, iar popularitatea lor în social media atinge cote inimaginabile. Și nu doar din punctul de vedere al numărului de urmăritori, ci și din perspectiva veniturilor uriașe, și cât se poate de reale, pe care le câștigă.

Seraphine, entitate creată de Riot Games Inc. este doar una dintre influencerițele digitale care a „zguduit” lumea marketingului convențional și care, deși nu este reală, are un potențial de business cât se poate de palpabil. Profilul său este foarte bine construit, conține elemente care o individualizează pe piață, iar brandurilor deja nu le mai pasă cât e de reală o astfel de prezență în social media.

„Cu influencerii virtuali e mai ușor de lucrat pe termen lung, sunt controlabili 100%, pot apărea în mai multe locuri în același timp și, mai mult, nu îmbătrânesc și nu mor”, a declarat Christopher Travers, fondatorul virtualhumans.org pentru Bloomberg.

Seraphine este doar unul dintre cei 125 de influenceri virtuali activi în social media, potrivit lui Travers. Iar aceasta este doar la începutul drumului către sumele exorbitante pe care le pun pe masă companiile.

O „veterană” este Lil Miquela, un „model” care are peste 2,8 milioane de followers pe Instagram și care cere 8.500 de dolari pentru o singură postare sponsorizată, fiind cel mai bine plătit influencer virtual. Aceasta a derulat campanii pentru Calvin Klein, Prada, dar și pentru alte branduri de fashion și, cel mai probabil, o vom mai vedea colaborând cu nume mari din industrie.

Un alt nume important în lumea influencerilor virtuali este imma, o fată cu păr roz, și cu o prezență foarte bine conturată în online care, de asemenea, a fost protagonista unor editoriale foto pentru branduri cunoscute și care, mai mult de-atât, are și circa 20 de angajați reali care se ocupă de imaginea ei online. Și, probabil, sumele pe care le cere pentru colaborări sunt de ordinul miilor de dolari, așa că nu-i de mirare că își poate permite chiar să aibă „propria companie”.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: