Fanii Instagram pot comunica acum si prin intermediul videoclipurilor, care trebuie sa aiba intre 3 si 15 secunde. Acestea vor ajunge direct in feed-ul de Instagram, exact ca si pozele.

"Cand ma gandesc ce e Instagram, ma gandesc la imagini. Ele sunt in ADN-ul nostru", spune Kevin Systrom, cofondator si CEO Instagram.

Videoclipurile se fac usor si ai 13 filtre la dispozitie care sa faca imaginile si mai frumoase

"Ca videoclipurile sa functioneze pe Instagram, trebuie sa fie simplu de facut. Si n-ar fi Instagram daca n-ar fi frumos. Trebuie sa le facem imaginilor video ce le-am facut pozelor", a mai spus el la evenimentul de prezentare

Potrivit Business Insider, noua optiune nu este o copie a aplicatiei Vine, disponibila pe Twitter. Spre deosebire de Vine, clipurile video Insagram nu vor fi redate in bucla. Poti filma timp de 15 secunde, iar apoi sa revii si sa editezi clipul, in caz ca nu esti multumit. In plus, Instagram are 13 filtre personalizate doar pentru video.

Iar cireasa de pe tort este optiunea Cinema, oferita de Instagram, care poate fi aplicata clipurilor video deja stocate in telefon, pentru a elimina miscarile nedorite ale imaginii.

130 de milioane de persoane folosesc in fiecare luna Instagram, iar 16 miliarde de poze sunt urcate zilnic.