Instagram Lite este o aplicație care ar trebui să folosească mai puțin datele utilizatorilor, dar și resurse reduse ale telefonului mobil, în așa fel încât să poată fi utilizată optim și de cei care au telefoane din segmentul low-end și care trăiesc în regiuni cu o conexiune instabilă.

Noua aplicație are o dimensiune de doar 2MB și este simplificată, pentru ca animațiile sau alte „ornamente” consumatoare de resurse să fie eliminate. Developerii Instagram au exclus și filtrele de mari dimensiuni și opțiunile de AR, dar au păstrat GIF-urile și stickerele ce pot fi aplicate pe Stories.

O altă funcționalitate cheie care a fost introdusă este opțiunea Dark Mode, care face trecerea de la un background alb la unul întunecat, cu litere gri. Aplicația Instagram Lite este deja disponibilă în Google Play Store în peste 170 de țări și poate fi descărcată și folosită de orice utilizator de smartphone, indiferent de rețeaua pe care nevighează sau de dispozitiv. Facebook a promis și o lansare globală „foarte curând”.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: