În ultima lună, se pare că aplicația Clubhouse este pe buzele tuturor. Aceasta este cea mai nouă rețea de socializare bazată pe chat audio. Utilizatorii pot asculta conversații, interviuri și dezbateri între diverși oameni pe care îi urmăresc, inclusiv persoane celebre, la fel ca atunci când pornești un podcast live, exclusiv.

Aplicația Clubhouse poate fi accesată doar pe bază de invitație, deci asta înseamnă că nu poți pur și simplu să o descarci din magazinul de aplicații și să-ți creezi un cont. Ca la multe cluburi selecte din viața reală, trebuie să fii invitat de aderi de către un membru deja existent.

Atunci când te înscrii, vei fi rugat să selectezi subiecte de interes – precum tehnologie, cărți, business sau sănătate. Cu cât oferi aplicației mai multe informații referitoare la interesele tale, cu atât îți va recomanda mai multe camere („rooms”) cărora să te alături.

Această „cameră” de conversație este la fel ca o conferință unde doar câțiva vorbesc și majoritatea ascultă. Atunci când discuția s-a încheiat, „camera” este închisă, iar înregistrarea conversației dispare.

Pentru a adera, un potențial utilizator trebuie să primească o invitație de la cineva care folosește deja aplicația și să i se ofere astfel acces pentru a-și configura un cont. Dacă ești invitat, vei primi un link pe numărul tău de telefon care te va direcționa spre prima pagină a aplicației.

Totuși, utilizatorii activi nu pot trimite invitații oricui vrea să se alăture, pentru că, inițial, aceștia au disponibile doar două. Probabil acest lucru se va schimba, pentru că fondatorii au anunțat că planul lor principal pentru 2021 este să facă disponibilă rețeaua Clubhouse pentru toată lumea.

Rețeaua de socializare a fost lansată în martie de 2020 de antreprenorii Paul Davidson și Rohan Seth, în Silicon Valley. În mai 2020 avea deja 1500 de utilizatori și valora 100 de milioane de dolari. A devenit, însă, foarte populară după ce Elon Musk a organizat o conferință cu CEO-ul Clubhouse.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: