În noua versiune macOS, numită Catalina, Apple va renunța la iTunes în favoarea promovării a trei aplicații: Apple Music, Apple Podcasts și Apple TV.

Pentru fanii iTunes care și-au făcut acolo colecții întregi de melodii, filme și show-uri TV, perspectiva ar putea părea îngrijorătoare. Iată planurile Apple, sistematizate de jurnaliștii de la Business Insider.

Apple Music va deveni „acasă” pentru toate piesele tale preferate

Apple regândește aplicația de muzică pentru Mac-uri, în așa fel încât să acopere eliminarea iTunes. Așadar, întreaga ta bibliotecă muzicală va fi stocată într-o singură aplicație, inclusiv melodiile pe care le-ai descărcat sau cele pe care le-ai cumpărat, a anunțat compania.

Totuși, o să poți să cumperi și mai multe piese, dacă simți nevoia, pentru că Apple va păstra iTunes Music Store.

Aplicația Apple TV vine pe computerele Mac

Începând din această toamnă, aplicația AppleTV va fi disponibilă pe toate device-urile tale – iPhone, iPad, Mac și, desigur, pe televizorul tău Apple.

Asta înseamnă că, în loc să închiriezi filme și seriale prin iTunes, acum vei vedea totul cu ajutorul aplicației AppleTV, unde le vei putea cumpăra sau închiria. Tot acolo vei găsi canalele AppleTV, dar și serviciul original de streaming al gigantului – Apple TV Plus.

Ceea ce încă nu a lămurit Apple este ce se întâmplă cu filmele și serialele pe care le-ai cumpărat deja prin iTunes.

Totuși, ținând cont de faptul că planurile pentru biblioteca muzicală includ păstrarea ei, probabil se va aplica aceeași tactică și în privința conținutului vizual.

Apple Podcasts va deveni un magazin unic pentru toate podcasturile tale

În acest moment există o aplicație de podcasturi pe iPhone, dar și o secțiune dedicată pe iTunes. Combinația nu prea are sens, așa că Apple are în plan să schimbe situația.

În curând ar trebui să apară o singură aplicație de podcasturi pentru Mac, care să funcționeze la fel și pe telefon.

Apple susține că aceasta va oferi peste 700.000 de show-uri audio și va avea facilități precum notificări atunci când apare un nou episod al podcastului tău favorit.

Rămâne de văzut cât de mulțumiți vor fi fanii Apple de această schimbare și dacă gigantul va reuși să-i convingă și pe nostalgicii iTunes să folosească trei aplicații în loc de una.