Incepand de miercuri noapte, WhatsApp apartine de Facebook, dupa ce compania lui Mark Zuckerberg a oferit 16 miliarde de dolari cash si putin peste 3 miliarde de dolari in actiuni. 

Pretul este incredibil de mare pentru o firma care are doar 55 de angajati.

Seful Facebook, Mark Zuckerberg a dat asigurari ca WhatsApp va ramane independenta, si nu va fi integrata vreunui serviciu Facebook.

Cei doi tineri care au creat aceasta aplicatie au intrat, astfel in clubul select al miliardarilor lumii.

WhatsApp este un fenomen in randul tinerilor. Are 450 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna. Iar numarul de mesaje trimise cu ajutorul ei intr-o zi aproape ca il egaleaza pe cel al SMS-urilor date in intreaga lume. 

WhatsApp va ramane independenta in cadrul Facebook

Mark Zuckerberg a scris pe contul sau de Facebook: "Sunt incantat sa va anunt ca am ajuns la un acord pentru achizitionarea WhatsApp, urmand ca intreaga echipa sa ni se alaturi la Facebook. Misiunea noastra este sa facem lumea mai deschisa si mai conectata. Asta vom reusi sa facem cladind servicii care ii vor ajuta pe consumatori sa impartaseasca orice tip de content doresc cu orice alt grup de oameni. WhatsApp ne va ajuta in acest scop continuand sa dezvolte un serviciu folosit de milioane de oameni din toata lumea in fiecare zi."

"WhatsApp este un serviciu de mesagerie simplu, rapid si de incredere, folosit acum de peste 450 de milioane de oameni pe orice platforma mobila importanta. Mai bine de 1 milion de oameni se inscriu zilnic pe WhatsApp, un serviciu care se va apropia de cifra de 1 miliard de oameni conectati."

sursa: techcrunch

Mark Zuckerberg a mai spus: "WhatsApp va continua sa opereze independent, in cadrul Facebook. Fiindca acest serviciu si Facebook Messenger au directii diferite, vom continua sa investim in ambele."

CREATORII WHATSAPP INTRA IN TOPUL MILIARDARILOR FORBES

Aceasta mutare reprezinta o lovitura si pentru creatorii WhatsApp, Jan Koum (co-fondator si CEO) si Brian Acton (co-fondator), care vor intra in urmatorul top al miliardarilor Forbes.

Revista americana scrie ca "pretul de achizitie este incredibil de mare pentru un startup de numai 55 de angajati. In prezent, afaceri precum United Continental, American Airlines, Ralph Lauren, Marriot International, Campbell Soup, Coach si Tyson Foods nu valoreaza 19 miliarde de dolari.".

 
Koum, conform estimarilor Forbes, avea aproximativ 45% din actiunile companiei, in timp ce Acton detinea putin peste 20%.