Compania Friend Finder Network, care detine platforma AdultFriendFinder, a fost victima unui atac din partea hackerilor. Informatia apartine site-ului LeakedSource, care monitorizeaza publicarea neautorizata de date si care sustine ca a obtinut o copie a conturilor care au fost expuse in urma atacului.

Potrivit publicatiei Business Insider, este vorba de aproximativ 400 de milioane de conturi ale actualilor sau fostilor utilizatori. Unele conturi au o vechime de peste 20 de ani, iar platforma pentru gasirea unui partener de sex nu este singura care a fost astfel expusa.

In total, au fost copiate si facute publice peste 340 de milioane de conturi ale platformei AdultFriendFinder, dar si 63 de milioane ale utilizatorilor site-ului webcam pentru adulti Cams.com, 7 milioane de conturi ale revistei Penthouse.com si peste un milion de conturi ale utilizatorilor iCams.com si Stripshow.com.

Acest atac este mult mai mare decat cel din 2015 asupra site-ului matrimonial Ashely Madison, unde doar 40 de milioane de conturi au fost facute publice. In schimb, in acest caz nu au fost publicate detalii intime precum pozele sau preferintele sexuale ale utilizatorilor, ci numai adresele de email si parolele folosite.

Desigur, pentru anumite persoane chiar si aceste informatii facute publice sunt periculoase, pentru ca pot fi santajati sau amenintati.

Deocamdata nu se stie cine se afla in spatele acestui atac informatic. In mai 2015, aproape 4 milioane de conturi ale utilizatorilor AdultFriendFinder au fost facute publice in urma unui atac similar, dar de proportii mult mai mici.