Microsoft a decis sa ofere parti din afacerea de display advertising catre AOL conform unui anunt oficial facut luni. Ca parte a acestei intelegeri, AOL, companie detinuta acum de Verizon, va folosi Bing ca motorul de cautare din default pentru urmatorii 10 ani! Schimbarea va avea loc incepand cu ianuarie 2016.

Este o noua lovitura pentru Google, cei care au pierdut parteneriatul cu Mozilla in fata celor de la Yahoo anul trecut, ceea ce a dus la cea mai mare cadere a actiunilor din 2009 incoace.

Momentan, Google ramane motorul de cautare principal pentru Safari al celor de la Apple, insa exista sanse ca Apple sa treaca la Bing sau Yahoo in curand.

Cei de la Business Insider i-au contactat pe cei de la GOogle pentru a afla daca acestia au licitat pentru ca parteneriatul cu AOL sa fie prelungit insa nu a fost oferit niciun raspuns.

Google trebuie sa plateasca un procentaj din venturile generate prin oferirea cautarilor catre site-ul AOL, ceea ce s-ar putea sa-i fi facut sa fie mai putin dornici sa reinnoiasca intelegerea. In primul trimestru din acest an, AOL a avut venituri de 116.4 milioane de dolar din cautari. Avand in vedere acest lucru, o sursa ce cunoaste bine situatia a indicat ca Google ar fi castigat "zeci de milioane" dintr-o afacere cu AOL. Asta in comparatie cu cele 11.93 de miliarde de dolari venituri din cautari pe care Google le-a obtinut din propriul site in primul trimestru din 2015.