Zilele in care utilizatorii puteau sa caute pe Google un streaming ilegal al unui meci sau un film vor ramane istorie. Google si Bing au anuntat un parteneriat major pentru a stopa site-urile de piraterie. Cei doi giganti au semnat voluntar pentru un cod de practica ce tinteste sa protejeze utilizatorii impiedicandu-i sa viziteze site-urile cu continut ilegal, urmand ca acest lucru sa devina "aproape imposibil", scrie Huffington Post.

Este primul acord de acest gen. Cum va functiona? Incetul cu incetul, utilizatorii vor vedea din ce ce in ce mai putine site-uri de acest gen cand vor incerca sa le gaseasca. Cei care cauta clipuri muzicale, carti digitale sau meciuri de fotbal in direct vor fi directionati catre site-uri legitime cu continut legal, site-uri de unde pot cumpara produsul.

"Uneori oamenii cauta un lucru si ajung fara sa vrea la continutul piratat. Vrem sa ne asiguram ca rezultatele din vaful cautarilor sunt cele reale si legale. Este vorba de protejarea celor care folosesc internetul, dar si pentru protejarea creatorilor de continut" a spus Eddy Leviten, director general al Aliantei pentru Proprietatea Intelectuala.