Robert Ilijason, un specialist in IT de 39 de ani, a deschis un magazin non-stop in Suedia care nu are angajati! Ideea i-a venit dupa ce, intr-o seara haotica, a cautat mult timp mancare pentru copilul sau cand acesta era bebelus si urla pe bancheta din spate. El a condus timp de 20 de minute pentru a gasi un supermarket deschis.

Asa ca a deschis magazinul fara casieri care functioneaza 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Clientii trebuie doar sa isi foloseasca telefoanele pentru a deschide usa si sa scaneze produsele printr-o aplicatie. Ei sunt taxati printr-o factura lunara.

Magazinul contine produsele pe care le gasesti intr-un supermarket precum lapte, paine, zahar, conserve, pampersi si alte produse. Nu are insa tigari sau medicamente din cauza riscului de furt.

"Ambitia mea este de a raspandi ideea in alte sate si orase mici" spune Ilijason. "Este incredibil ca nimeni nu s-a gandit la ata pana acum".

Ilijason primeste produsele la magazin si le pune pe rafturi. Apoi ii lasa pe clienti sa le cumpere. El a instalat 6 camere de supraveghere pentru a descuraja orice tentativa de furt in magazinul de 45 metri patrati. De asemenea, el este alertat pe telefon daca usa de la intrare ramane deschisa pentru mai bine de 8 secunde sau cineva o forteaza.

Ilijason ia in considerare alte variante prin care clientii pot deschide usa fara sa fie necesara aplicatia. A scos din calcul un soft de recunoastere a fetei sau a amprentei, insa se gandeste sa instaleze un cititor de carduri de credit similar cu cele folosite de banci. De asemenea, ia in considerare varianta de a angaja o persoana care sa stea cateva ore pe zi in magazin pentru a-i ajuta pe clientii care nu sunt confortabili cu tehnologia moderna.