Compania Google e vazuta de toata lumea drept una vesela si plina de idei, cu angajati care se joaca toata ziua si se ocupa numai de lucruri creative.

Toate bune si frumoase, numai ca Google incepe sa aiba concurenta serioasa din partea deocamdata micutului motor de cautare DuckDuckGo, ales si de hackerii de la Anoynous pentru sistemul de operare creat de ei. Rata cu papion verde respecta normele morale care tin de confidentialitatea datelor, domeniu in care Google incaseaza sut dupa sut din partea autoritatilor.

DuckDuckGo are cateva trucuri interesante, prin care arata ca isi poate masura puterile cu Google:

1. Poti vedea cautarea in oglinda:

Nu stim de ce se intampla asta. Idei?

2. Poti face cautari direct pe alte site-uri, ca de exemplu Google, YouTube, Boing Boing etc. Pentru a face asta, scrie in casuta: ""!/. cuvant_cautat", unde iin loc de cuvant_cautat scrii ce vrei tu.

3. Cauta sirul de caractere ""xkcd" si DuckDuckGo iti va arata cea mai noua caricatura.

 

4. Rata cu papion verde iti arata si ce inseamna emoticon-urile.

5. Stii butonul "I'm Feeling Lucky" de la Google? DuckDuckGo are un fel de buton "I'm Feeling Ducky" :). Daca vrei sa fii teleportat la primul rezultat pe care ti-l ofera motorul de cautare, trebuie doar sa pui semnul "\" in fata textului pe care vrei sa-l cauti:

Toate ca toate, dar un obicei se schimba greu. Cei care asociaza Internetul cu cautatul pe Google vor avea nevoie de mult timp pentru a-l cu DuckDuckGo, asta chiar daca avantajele vor fi multiple si foarte usor de intuit.

Sursa: thenextweb