Reteaua de socializare incearca sa dea asigurari actionarilor si investitorilor, ingrijorati de perspectivele de crestere ale companiei dupa ce viabilitatea Facebook ca platforma de publicitate online a fost pusa sub semnul intrebarii, iar valoarea actiunilor a scazut la 17,73 dolari la finalul sedintei bursiere de marti de la New York, atingand un nou minim, fata de o cotatie de 38 de dolari pe 18 mai, cand a avut loc listarea pe piata Nasdaq.

Astfel, Mark Zuckerberg promite ca nu va vinde nicio actiune Facebook timp ce cel putin un an, incercand sa-si demonstreze increderea in viitorul companiei. Totodata, directorii Marc Andreessen si Donald Graham isi vor limita tranzactiile cu actiuni Facebook la nivelul necesar pentru a-si acoperi obligatiile fiscale, potrivit unei instiintari transmise marti de Facebook autoritatilor de reglementare.

Totodata, compania a prezentat un plan prin care va rascumpara 101 milioane actiuni in octombrie, dupa deblocarea unor pachete de actiuni restrictionate, destinate angajatilor. La cotatia bursiera actuala, compania va cheltui 1,9 miliarde de dolari pentru a rascumpara titlurile.

Masurile anuntate vor functiona ca "un fel de zid defensiv" in jurul pretului actiunilor Facebook, noteaza WSJ.com. Deciziile anuntate reduc volumul de actiuni disponibile pe piata. In noiembrie, peste un miliard de actiuni Facebook vor putea fi vandute de catre actualii actionari, dupa expirarea unei perioade de restrictii impuse odata cu listarea la bursa.