CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a vorbit cu Emily Chang de la Bloomberg TV despre initiativa sa, Internet.org - aceasta este o tentativa a lui Zuckerberg de a oferi acces la internet oamenilor din tarile aflate in dezvoltare.

Zuckerberg a comparat Internet.org cu serviciul de 911 din Statele Unite, in sensul ca ambele sunt create pentru a oferi serviciile necesare.  "Modelul pe care il luam in considerare este sa fie similar cu 911 in Statele Unite" a spus Zuckerberg.

"Asadar, chiar si daca nu ai platit pentru un plan de telefonie, poti mereu sa accesezi 911, si daca are o loc o crima sau o urgenta de sanatate sau un incendiu, primesti ajutor, si crede ca aici ar trebui sa fie echivalentul pentru internet - chiar daca nu ai platit pentru un plan de date, poti accesa informatii de baza de sanatate, sau educatie, sau de slujbe, sau de comunicare - ar varia, de la tara la tara" a mai spus Zuckerberg.

Mark Zuckerberg, cel care va sustine un discurs la Mobile World Congress de la Barcelona, spune ca Internet.org se va auto-sustine aducand noi clienti pentru operatorii de date odata ce oamenii invata cum sa profite de avantajele a continutului online.

"Oamenii inteleg de ce ar dori sa plateasca pentru date, si acesti operatori sfarsesc prin a castiga mai multi bani si devine mai profitabil si ar sfarsi prin a primi mai multi bani si a-i reinvesti pentru un internet mai bun si o infrastructura pentru toti cei din tara lor" crede Zuckerberg.

In ceea ce priveste modul prin care Facebook poate creste accesul la internet, Zuckerberg spune despre companie ca ia in considerare folosirea dronelor "in viitorul apropiat", in afara altor tehnologii precum lasere si microunde. CEO-ul Facebook s-a declarat fericit si de faptul ca cei de la Google cauta alte metode precum baloane de vreme pentru a aduce internetul in tarile aflate in dezvoltare.