Fondatorul site-ului de file sharing MegaUpload, Kim Dotcom, are voie din nou sa stea pe Internet. Pana acum accesul lui la retea fusese taiat, asta fiind o conditie a eliberarii lui conditionate. El ramane insa in arest la domiciliu.

Procurorii americani cauta, intre timp, solutii ca sa il aduca in America. Audierea pentru extradare va fi in august.

Judecatorul David Harvey din Noua Zeelanda a spus ca Dotcom a avut un comportament "exemplar". De aceea i-a oferit acces la Internet, posibilitatea de a merge la inot o data pe zi, de a calatori de doua ori pe saptamana la Auckland pentru a inregistra un album muzical si de a se intalni saptamanal cu ceilalti colegi de la MegaUpload care sunt acuzati.

Intre timp, cele 6 studiouri de la Hollywod care fac parte din Motion Picture Association of America se tem ca nu cumva Kim Dotcom sa-si repuna afacerea pe picioare. MPAA a depus o petitie, ieri, la tribunal pentru a bloca eforturile lui Kim Dotcom de a-si cumpara serverele pe care sunt stocate informatiile urcate de utilizatorii MegaUpload.

Compania care le are in custodie, Carpathia, pierde 9 mii de dolari pe zi pentru ca le intretine si le-a cerut judecatorilor sa ia masuri. Concret, cei de la Carpathia au cerut sa vanda serverele inapoi oamenilor de la MegaUpload. Si nu vorbim doar de informatie, ci si de serverele propriu-zise.

Studiourile nu doresc, insa, ca vanzarea sa aiba loc. Se tem ca nu cumva Kim Dotcom sa isi reporneasca afacerea intr-un loc care sa nu se afle in jurisdictia SUA.

Sursa: HuffingtonPost, Gizmodo

Foto: AP