Viitoarele modele Google Pixel 4 și Pixel 4 XL vor fi, probabil, primele telefoane ale companiei care vor avea funcția Face ID, cu tehnologie de recunoaștere facială 3D.

Potrivit unei relatări a ZDNET, citată de Android Central, angajații Google colectează în prezent date biometrice mergând în locuri publice și oferindu-le celor care acceptă să colaboreze câte 5 dolari sub forma unui card cadou Amazon sau Starbucks.

Raportul îl citează pe George, un inginer care a fost abordat de angajații Google în New York, atunci când stătea într-un parc.

Deși inițial a crezut că doar realizează un studiu, unul dintre ei i-a explicat că se ocupă de colectarea de date biometrice, pentru „a îmbunătăți următoarea generație de sisteme de deblocare facială pentru telefoanele mobile”.

Bărbatul susține că a primit un smartphone într-o husă foarte mare și apoi a fost rugat să utilizeze modul selfie pentru a capta fotografii din diverse unghiuri.

În schimbul celor cinci minute petrecute cu angajații gigantului, lui George i-a fost oferit un card cadou în valoare de 5 dolari pe care să-l folosească pe Amazon sau la Starbucks.

Google are nevoie de o cantitate uriașă de date pentru a îmbunătăți tehnologiile de recunoaștere facială 3D, iar reprezentantul companiei i-ar fi spus tânărului că echipele Google s-au mobilizat în mai multe orașe pentru a colecta toate datele de care au nevoie.