Ei realizează aplicații de control parental și sunt nemulțumiți că gigantul a scos din App Store produsele lor după lansarea funcției „Screen Time”.

Jurnaliștii de la New York Times au scris pentru prima dată despre subiect în luna aprilie, iar replica Apple a fost aceea că eliminarea aplicațiilor s-a făcut nu din cazua unei amenințări competiționale, ci pentru că aceștia foloseau un software „mult prea intruziv” pentru standardul aplicațiilor: „Contrar a ceea ce au transmis cei de la New York Times, nu este o problemă de competiție. Este o problemă de securitate”.

Acum, dezvoltatorii aplicațiilor scoase din App Store au lansat un site unde susțin că soluția este ca Apple să facă publică o interfață de programare a aplicațiilor, care să le ofere micilor producători de software „acces la aceleași funcționalități de care beneficiază utilizatorii Screen Time”.

Cel mai mare dintre dezvoltatorii care militează pentru această schimbare este Qustodio, cu un milion de descărcări în Google Play Store.

De curând, Apple a trebuit să se lupte cu mai multe acuzații legate de credibilitatea companiei. Curtea Supremă din SUA a criticat recent gigantul pentru dominanța sa în App Store, iar Spotify a depus o plângere împotriva sa în luna martie.

Ca răspuns, compania a lansat recent un site specializat în promovarea practicilor de business în magazinul propriu de aplicații.