Armata Electronica Siriana isi inteteste atacurile asupra Microsoft. Hackerii au spart @MSFTnews, unul din conturile de Twitter ale gigantului din IT si au reusit sa posteze cateva mesaje. “E doar inceputul” a declarat unul din hackeri pentru Mashable.

Acestia si-au unit eforturile intr-un atac coordonat asupra Microsoft, pe care o acuza ca monitorizeaza conturile de e-mail si vinde date confidentiale agentiilor de spionaj americane si altor guverne. In aceeasi zi, hackerii sirieni au reusit sa sparga si unul din conturile oficiale de Twitter ale Xbox (@XboxSupport).

Atacurile Syrian Electronic Army vin la doar 10 zile dupa ce si Skype le-a cazut victima. Hackerii au reusit atunci sa sparga conturile oficiale de Facebook si Twitter, dar si blogul Skype. Si atunci, sirienii au declarat ca tinta nu a fost neaparat Skype, ci Microsoft, compania care detine acest serviciu, iar atacul a avut menirea sa descuraje oamenii sa mai foloseasca serviciile sale.

Mai grav pentru Microsoft e ca hackerii par sa le fi spart si serviciul intern de mail. Sirienii au publicat o fotografie a unui presupus mesaj intern in care se discuta despre atacurile recente. Mai multi experti in securitate presupun insa ca imaginea este falsa, pentru ca un angajat Microsoft nu ar fi pus un hashtag (#) in titlul mesajului.

In ultima perioada, nu doar Microsoft a fost afectata de astfel de atacuri, Yahoo s-a confruntat cu un atac masiv, in urma caruia zeci de mii de utilizatori au fost afectati, in special din Romania. Printre ei s-a aflat si directorul SRI, George Maior. O alta victima a hackerilor a fost reteaua de socializare Snapchat. Peste 4,6 milioane de conturi Snapchat au fost afectate. Baza de date cu numele si numerele de telefon ale utilizatorilor Snapchat a fost publicata de hackeri de Anul Nou.

Sursa foto: DigitalTrends