In urma cu exact 40 de ani doi adolescenti, Bill Gates si paul Allen fondau ce avea sa fie una din companiile care schimba lumea. Se intampla pe 4 aprilie 1975, iar cei doi fondatori aveau 19, respectiv 22 de ani.

Microsoft a revolutionat lumea calculatoarelor, a oferit MS-DOS, apoi Windows, iar restul e istorie. In ultima perioada a devenit insa tinta rautatilor. Majoritatea ii cantau prohodul si prevedeau sfarsitul Windows-ului ca sistem de operare pentru PC-uri, o alta specie pe cale de disparitie.

S-a intamplat inimaginabilul si Microsoft a facut recent anuntul pe care nimeni nu credea ca-l va auzi: Windows 10 va fi gratuit pentru toata lumea. A fost mutarea de geniu care a readus compania in lumina reflectoarelor si a facut-o din nou cool. Strategia de a oferi un produs universal ar trebui sa dea roade in conditiile in care Microsoft se inconvoaie sub presiunea crescanda a pietei de tehnologie.

Viitorul Microsoft e si in vederea lui Bill Gates. Desi s-a retras de la conducerea companiei si s-a dedicat complet actelor de caritate, Gates nu a uitat de eveniment. Le-a trimis angajatilor Microsoft o scrisoare, pe care Amit Roy Choudhary a pus-o pe Twitter.

Am pornit de la o idee indrazneata si multi s-au gandit ca nu suntem in toate mintile daca ne imaginam ca e posibil asa ceva. Astazi insa ma gandesc mai mult la viitorul Microsoft decat la istoria sa. Cred ca puterea de calcul va evolua mai rapid in urmatorii 10 ani decat a facut-o pana acum. Suntem aproape de punctul in care computerele si robotii vor fi capabili sa vada, sa se miste si sa interactioneze in mod natural”, spune Gates.

Oamenii credeau ca nu suntem in toate mintile" Bill Gates

Sub conducerea lui Satya Nadella, Microsoft e mai bine pozitionata ca oricand, Avem resursele pentru a rezolva probleme, suntem implecati in fiecare aspect al tehnologiei si avem oportunitatea de a atinge mai multi oameni si organizatii ca oricand. Pentru multi, tehnologia e inca inaccesibila, dar putem schimba asta. Am facut multe impreuna in ultimii 40 de ani, dar mai mult conteaza ce vom face pe viitor”, sunt cuvintele cu care fondatorul Microsoft isi incheie scrisoarea.