Compania va renunța la Internet Explorer și Edge Legacy începând de anul următor. Concret, ultima zi de funcționare pentru Edge Legacy va fi 9 martie 2021, după care acesta va fi înlocuit de Edge Chromium. Pentru Internet Explorer, suportul va fi sistat odată cu 17 august 2021.

După aceste date, utilizatorii browserelor vor avea o experiență mai puțin bună, noile funcționalități implementate pe Microsoft 365 nu vor mai fi disponibile, iar funcțiile accesibile din aplicațiile web vor fi înlăturate.

Mișcarea referitoare la retragerea Internet Explorer de pe piață ar putea fi privită ca pe o acceptare a irelevanței sale în lumea utilizatorilor moderni.

„Clienții folosesc Internet Explorer din 2013, atunci când mediul online era mult mai puțin sofisticat decât astăzi. De atunci, au apărut browsere care oferă experiențe mai bune și mai inovatoare”, a transmis Microsoft. „Credem că abonații Microsoft 365 vor beneficia de pe urma acestei schimbări prin faptul că vor primi acces mai rapid și mai responsabil la seturi mai mari de funcționalități în tool-uri utilizate zilnic, precum Outlook, Teams, SharePoint și altele”.

Totuși, Microsoft s-a gândit și la companiile care au investit de-a lungul timpului în Internet Explorer. Astfel, deși clienții nu vor mai putea accesa Microsoft 365 prin intermediul acestui browser, toate cele 11 aplicații private IE vor continua să funcționeze.

Referitor la Edge Legacy, acesta va fi înlocuit de noul Chromium Edge, noua ofertă flagship a companiei care livrează securitate îmbunătățită, productivitate crescută și upgrade-uri ce ar trebui să aducă experiența la nivelul așteptărilor utilizatorului modern. „Noul Microsoft Edge este cea mai bună expresie a browserului modern, abia așteptăm ca utilizatorii să-l încerce”, au mai transmis reprezentanții gigantului.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: