Consultantul american in IT David Chappell a venit la Bucuresti cu ocazia evenimentului Microsoft Summit, la care a vorbit despre cloud. El a declarat ca in viitorul apropiat, companiile vor prefera sa iti tina datele in cloud si sa renunte la centrele de date costisitoare pe care le au de administrat.

Chappell a spus ca gigantii Microsoft, Amazon si Google vor fi principalii furnizori de astfel de servicii. Centrele de date vor fi detinute in principiu doar de autoritatile guvernamentale, precum NSA-ul american, care vor stoca date care trebuie sa nu paraseasca granitele unui stat.

Specialistul american a mai declarat ca principalele intrebari pe care si le pun companiile legat de cloud tin de partea de securitate a datelor. "Daca crezi ca sistemul tau de stocare e mai bun decat cel al Microsoft de exemplu, te inseli", crede Chappell. El a avertizat ca probleme pot sa apara nu doar in cazul datelor stocate in cloud, cat si in cazul celor salvate in centrele de date proprii. "Daca NSA n-a putut sa-si securizeze datele in scandalul Snowden, cum crezi ca poti face tu asta?".

Chappell a mai vorbit si despre inovatie. El a spus ca o schimbare radicala in domeniul IT va aparea cel mai probabil prin intermediul unei companii mici, si nu datorita unui gigant.

Microsoft Summit are loc la Bucuresti si este cel mai mare eveniment business al companiei. Participa peste 1.500 de persoane, iar pe parcursul celor doua zile (12 si 13 noiembrie), invitatii au acces la 58 de sesiuni de prezentare, demonstratii si networking in care experti internationali si reprezentanti ai industriei locale analizeaza cele mai importante tendinte si solutii digitale care contribuie la cresterea performantei companiilor.