Patentul a fost anunțat de Windows United și detaliază o construcție în care cavitățile din jurul ecranului pliabil sunt umplute cu lichid pentru a ajuta la îndoirea display-ului în mai multe poziții și pentru reducerea presiunii exercitate asupra panoului. Cu astfel de probleme s-a confruntat recent compania Samsung atunci când a lansat primele unități ale Galaxy Fold și se pare că Microsoft nu vrea să aibă de-a face cu situații similare.

Foarte important este faptul că acest tip de balama ar putea fi dezvoltat pentru un dispozitiv anume, poate chiar pentru unul care nu aparține Microsoft. Proiectul de patentare a fost depus de echipa de licențiere tehnologică a companiei, sugerând că sistemul ar putea fi utilizat în viitor și de alți producători.

Aceste informații vin după ce, tot în acest an, au apărut detalii legate de brevetarea unor ecrane pliabile mult mai durabile. Dacă detaliile tehnice se vor transforma în realitate, vom vedea, cel mai probabil, acest sistem prezentat în evenimentul Microsoft de pe 2 octombrie. Tot cu această ocazie, Microsoft ar putea lansa, în sfârșit, și dispozitivul dual-screen cu numele de cod „Centaurus”, un gadget care va intra, cel mai probabil, în competiție directă cu iPad Pro și Chromebook.