Nu dati click atunci cand vi se promit imagini cu accidentul care a provocat moartea actorului

Facebookul s-a umplut cu filmulete cu moartea actorului Paul Walker. Multe dintre acestea sunt postate de escroci, care urmaresc sa fure banii sau datele personale ale utilizatorilor retelei de socializare, au descoperit specialistii romani in securitate informatica de la Bitdefender.

Mii de useri, inclusiv din Romania, au picat in capcana fraudelor. Odata accesat un astfel de link, utilizatorul este directionat catre site-uri dubioase sau care contin virusi si unde i se cerdate bancare sensibile precum CVV-ul (codul de verificare a cardului). In final, utilizatorii nu reusesc sa vada niciun filmulet, dar sfarsesc pierzand bani si date personale importante, spun expertii romani.

Cele mai frecvente mesaje false care circula pe retelele sociale sunt “[Full Video] Paul Walker Car Crash Video” sau “[SHOCKING VIDEO] Watch Paul Walker Horrific Car Crash Caught On Camera!!!!!!!”

Cunoscut pentru roul lui Brian O’Conner din seria Fast & Furious, Paul Walker a murit intr-un accident de masina pe 30 noiembrie.

In schimbul vizionarii imaginilor, utilizatorii trebuie sa posteze la randul lor mesajul pe timeline. De fapt, acest lucru nu face decat sa propage si mai rapid escrocheria in cercul de prieteni ai victimei.

Aceasta nu este insa prima data cand escrocii folosesc moartea unei celebritati pentru a castiga bani. In urma cu 2 ani, o alta escrocherie pe Facebook pretindea ca Michael Jackson si-ar fi inscenat moartea in iunie 2009. Un click pe falsul filmulet directiona utilizatorii catre aplicatii frauduloase create pentru a fura informatii sensibile.

Bitdefender sfatuieste utilizatorii sa-si actualizeze sistemul de operare si antivirusul pentru a evita infectarea calculatorului. De asemenea, aplicatia gratuita Bitdefender Safego protejeaza utilizatorii si pe prietenii acestora de pericolele de pe Facebook.

Share articol: