Zeci de mii de persoane din intreaga lume s-au lasat pacalite, sperand ca isi vor putea personaliza pagina de profil, si au ajuns, in schimb, sa isi viruseze computerele sau telefoanele mobile, potrivit CNN, citat de Stirileprotv.ro

In momentul in care utilizatorii de Facebook dau click pe link-ul care le promite ca ii duce catre o aplicatie care ii va ajuta sa-si schimbe culoarea paginii de profil, ajung pe o pagina unde sunt rugati sa urmareasca un clip cu instructiuni.

Cand accepta sa urmareasca videoclipul, utilizatorii le permit hackerilor sa le acceseze profilul si sa le spameze prietenii de pe Facebook cu mesajul "Select your favourite color for Facebook", urmat de un link.

In cazul in care utilizatorul nu vrea sa urmareasca videoclipul, cei de pe computer sunt directionati catre un loc de unde sa descarce un film XXX, iar cei de pe telefon catre un loc de unde sa descarce un antivirus. Ambele sunt deja virusate.

Din fericire, virusul este destul de usor de indepartat. Cei care au fost infectati trebuie sa scoata aplicatie de schimbare a culorii din Facebook app settings page. De asemenea, utilizatorii sunt sfatuiti sa-si schimbe parola.

Facebook virus