Zuckerberg si compania trec printr-o perioada dificila dupa ce milioane de utilizatori din intreaga lume au renuntat luna trecuta la conturile lor. Numai in Statele Unite reteaua de socializare a pierdut in mai 6 milioane de oameni, numarul de utilizatori reducandu-se de la 155,2 la 149,4. Si in Canada facebook a ramas fara un milion si jumatate de clienti.

Iar acesta nu ar fi singurul motiv de ingrijorare. Pe plan mondial, a fost a doua luna consecutiva in care numarul de utilizatori noi a scazut. Ca sa isi atinga tinta de un miliard de utilizatori, sefii de la Facebook vad drept solutie statele in curs de dezvoltare, unde siteul lor se bucura de succes.

Psihologul Graham Jones, expert in retele de socializare, spune ca lumea s-a cam plictisit de Facebook. "Oamenii devin foarte entuziasmati cand apare ceva nou. Chiar si in cazul unui nou serial de televiziune toate lumea crede la inceput ca e fantastic, dar entuziasmul se pierde pe parcurs. In toate aspectele vietii noastre devenim dependenţi de nou, asa ca Facebook nu se abate de la regulă", a spus el.

In Romania, Facebook are aproximativ 3,5 milioane de utilizatori.

UPDATE: Oficialii Facebook au declarat pentru BBC ca neaga informatia, ba mai mult, spun ca sunt multumiti de felul in care creste reteaua de socializare mai ales in Philipine si Indonezia. "O parte dintre stiri folosesc informatii furnizate de uneltele noastre de publicitate, care ofera o estimare in sensul larg al cuvantului (...) si nu sunt destinate a fi o sursa pentru urmarirea cresterii Facebook la nivel global", a declarat compania.

Sursa: Daily Mail, BBC