Gigantul vrea să intre puternic pe piața aplicațiilor de dating, acolo unde liderul suprem este Tinder, iar lansarea platformei în Europa era așteptată la începutul acestui an.

În acest moment, Facebook Dating poate fi folosită de utilizatorii din Mexic, Brazilia, SUA, Canada, dar și de cei din alte state din Asia și America. Doar cei cu vârste peste 18 ani se pot înscrie și își pot configura un profil specific, separat de profilul principal.

După acest prim pas, utilizatorul primește sugestii de persoane care s-au înscris și le este la rândul lui sugerat acestora, pentru eventuale întâlniri. Oamenii sunt conectați în funcție de preferințele lor, de interesele afișate și de activitatea lor online.

Spre deosebire de Tinder, Facebook Dating nu se bazează pe sistemul de swiping, prin care utilizatorul glisează fotografiile în dreapta sau în stânga, dacă e interesat sau nu de o persoană. De asemenea, nu trebuie să aștepți like-uri ca să ai prima șansă la o întâlnire, mai spun reprezentanții Facebook, citați de Tech Crunch.

Autorităţile din Irlanda, acolo unde se află şi sediul central din Europa al Facebook, au anunţat că amână lansarea aplicaţiei de dating a reţelei de socializare pentru că aceasta nu a reuşit să demonstreze că este în conformitate cu regulamentul de protecţie a datelor cu caracter personal din Marea Britanie, așa că utilizatorii curioși vor mai avea ceva de așteptat.