Cunoscutul inventator, antreprenor, specialist in inteligenta artificiala si futurolog Ray Kurzweil va lucra full time la Google. El se va concentra pe procesarea limbajului si va ajuta masinile sa invete. Bill Gates spunea despre Ray Kurzweil ca este unul dintre geniile inteligentei artificiale.

Potrivit site-ului sau, Kurzweil incepe luni munca la Google, la sediul din Mountain View, California. "Jobul se concentreaza pe dezvoltarea unor noi tehnologii", le-a spus Kurzweil celor de la techcrunch.com.

Mutarea aceasta a Google nu i-a surprins atat de tare pe apropiatii fondatorilor companiei, Laryy Page si Sergey Brin, care sunt de multa vreme fani ai lui Kurzweil. Specialistul a venit cu teoria "singularitatii tehnologice" si pronosticheaza ca, in 2029, calculatoarele vor fi la fel de inteligente ca oamenii.

Futurologul american sustine ca, daca tehnologia se va dezvolta in acelasi ritm de acum, in 2029 masinile vor fi la fel de inteligente ca oamenii. El isi bazeaza aceasta predictie pe studiile pe care le-a facut in ultimii 30 de ani.

Pana atunci, insa, vom folosi tehnologia in moduri cat mai diferite si vom ajunge sa ne implantam circuite pentru a fi mai inteligenti sau pentru a putea retine o cantitate imensa de informatii. Teoretic, am fi capabili sa raspundem instant la orice intrebare, de exemplu, din istoria sau geografia lumii, iar invatatul de lucruri noi s-ar face exact ca descarcarea unui fisier de pe Internet.

Kurzweil mai crede ca, pana in 2050, medicina va progresa atat de mult, inca durata de viata a oamenilor se va mari fantastic, datorita nanobotilor. Iar prin 2099, vom deveni nemuritori.