Facebook a anuntat oficial miercuri ca de acum nu mai este necesar ca o persoana sa aiba cont activ pe Facebook pentru a folosi aplicatia Messenger. Deocamdata, doar persoanele din Statele Unite, Canada si Venezuala vor putea sa vada in aplicatia de Messenger, inainte de logare, optiunea: "Nu esti pe Facebook" ce permite sa-si creeze un cont doar pentru aplicatie folosind numele lor si numarul de telefon.

Toate functiile de pe Messenger, inclusiv platile si stickerele, precum si convorbirile video si de voce, vor fi disponibile pentru persoanele care vor folosi Messenger fara sa aiba cont pe Facebook.

Principala diferenta pentru utilizatorii non-Facebook, desigur, vor fi functiile care se bazeaza pe prietenii de pe Facebook. Fara o conexiune la un cont de Facebook, de exemplu, aplicatia se va baza numai pe contactele din telefon pentru a gasi prieteni care folosesc serviciu.

Compania nu a oferit un termen pentru cand Messenger pentru utilizatorii non-Facebook va fi disponibil in mai multe tari, insa compania testeaza acest lucru in tarile disponibile.

Facebook a mizat mult pe Messenger in ultimul an, ajungandu-se la peste 1 miliard de descarcari ale aplicatiei dupa ce au fost adaugate functiile noi.