NOD32 versiunea 7 a fost lansat de ESET impreuna cu Smart Security. Cele doua includ functii noi precum Exploit Blocker, Scanerul Avansat de Memorie, Scutul de Vulnerabilitate si Scanerul Social Media, si ofera un echilibru ridicat intre protectie si usurinta in utilizare, fara a compromite performanta calculatorului. 

"Noile noastre produse pastreaza aceeasi amprenta redusa asupra resurselor de sistem pentru care ESET este binecunoscut, oferind in acelasi timp o protectie chiar si mai mare impotriva amenintarilor noi si inca nedescoperite datorita imbunatatirilor tehnologice unice aduse nucleului de baza", a declarat Ignacio Sbampato, ESET Sales and Marketing Officer. 

Versiunea 7 vine cu 3 lucruri importante:

Exploit Blocker, aceasta caracteristica complet noua ofera protectie impotriva continutului malware nou si neclasificat inca, amenintari cunoscute sub numele de zero day threats.

Scanerul Avansat de Memorie detecteaza seturile malware deosebite pe care celelalte tehnologii nu le-au reperat. Scanerul ajuta in special la protejarea impotriva continutului malware care incearca in mod activ sa evite detectia prin utilizarea diferitelor tehnici de mascare.

Scutul de Vulnerabilitate, o extensie a firewall-ului personal inclus in ESET Smart Security, functioneaza la nivel de retea si protejeaza impotriva expoatarilor unor vulnerabilitati cunoscute din protocoale de retea.

De asemenea, la noua versiune, Modulul de Curatare a fost imbunatatit pentru a asigura eliminarea rootkit-urilor si a malware-ului extrem de rezistent la stergere.

Noua versiune 7 a solutiilor ESET are si Social Media Scanner v2, care monitorizeaza si pastreaza departe de amenintari atat conturile utilizatorului, cat si pe cele ale prietenilor lui, oferindu-i utilizatorului posibilitatea sa aleaga, pentru detectarea malware-ului, intre scanarile la cerere sau cele automate.

O licenta pe 1 an la NOD32 Antivirus 7 costa 160 RON, in cazul unui singur PC, in timp ce una de Smart Security 7 are pretul de 245 RON.