Compania a lansat doua noi optiuni, care vor fi disponibile pentru inceput in India. Noile setari se numesc "profile picture guard" si "profile picture design" si sunt concepute sa previna preluarea neautorizata a pozelor de profil, problema care apare mai ales la utilizatorii din India, scrie Mashable.

Dupa setarea "profile picture guard", va fi practic imposibil ca altcineva sa descarce poza de profil, sa dea share sau sa o trimite ca mesaj pe Facebook unei alte persoane.

De asemenea, acest upgrade ii va impiedica pe utilizatori sa faca printscreen la pozele de profil, insa aceasta masura de securitate va functiona la inceput numai pe dispozitivele Android.

Setarea "profile picture design" va adauga o emblema vizuala pozei de profil, pentru a marca faptul ca aceasta este protejata de copiere. In acest fel, incercarile de preluare neautorizata sunt mult descurajate, precizeaza reprezentantii Facebook. Desigur, daca utilizatorii afla ca poza lor de profil este folosita ilegal, pot raporta acest lucru la Facebook.

Conducerea retelei de socializare a observat ca de multe ori pozele de profil ale unor utilizatori sunt furate, pentru ca a fi folosite in diferite scopuri ilegale.

Cu ajutorul lor sunt realizate profiluri false de Facebook, sunt puse la cale escrocherii, dar pozele pot fi folosite si pentru hartuire sexuala sau diferite forme de abuz.

In curand, Facebook va promova noile optiuni pentru fiecare tara in parte.

Sursa foto: iStock