Aceasta a fost realizată prin integrarea Google Lens, sistemul performant de recunoaștere a imaginilor care fost lansat pentru prima dată în 2017. Cel mai recent update al Maps aduce o complexitate mai mare a detaliilor pentru meniurile afișate de restaurant, oferind informații suplimentare și un context mai larg.

Concret, știm deja că Google Lens este eficient pentru identificarea de texte și simboluri în imagini, dar această nouă funcție duce lucrurile la nivelul următor. Atunci când utilizatorii încarcă o fotografie a unui meniu pe care au realizat-o, software-ul va începe să ofere, pentru fiecare fel de mâncare, oportunitatea de a afla mai multe despre el, de a vedea imagini sau de a citi despre istoria lui.

Așa cum se poate vedea din imaginea de mai jos, publicată de 9to5Google și preluată de Phone Arena, interfața va oferi opțiunea „Explore dishes”, fiind capabilă să identifice cele mai populare feluri de mâncare, să găsească imagini pentru ele sau chiar să traducă meniurile într-o limbă străină pentru a descrie cât mai bine cum ar putea arăta mâncarea ta.

Foarte interesant este și faptul că asta se întâmplă fără contribuția restaurantului. Dacă fotografia este extrem de clară, telefonul ar trebui să poată genera opțiunile dedicate și informațiile de context. Deocamdată, funcționalitatea este disponibilă doar pe telefoanele Android, însă în curând ar putea ajunge și pe dispozitivele iOS.