Putini oameni din lume au castigat mai multi bani in ultima jumatate a anului 2015.

Seful Google, Sundar Pichai, a castigat anul trecut 100,5 milioane de dolari, potrivit unui document remis Autoritatii de Control a Pietelor Financiare din SUA (SEC), de catre firma mama, Alphabet.

Pichai a primit actiuni restrictionate in valoare de 99,8 milioane de dolari, pe care le va detine integral pana in 2017. De asemenea, a obtinut un salariu de 652.500 dolari. Actiunile restrictionate nu au fost pana acum incluse in datele transmise Autoritatii de Control a Pietelor Financiare.

Pichai, care a preluat conducerea companiei in august 2015, a fost recompensat de Alphabet in februarie cu actiuni restrictionate in valoare de 199 milioane de dolari. Conform pretului actiunilor la inchiderea sedintei de luni a Bursei de la New York, valoarea actiunilor restrictionate pe care le detine acum seful Google se ridica la 635 milioane de dolari. in plus, Sundar Pichai detine optiuni cu actiuni pe termen lung, in valoare de 11,6 milioane de dolari.

Google si operatiunile sale de baza (cautarea si publicitatea online, precum si YouTube, Gmail si Android) au devenit o filiala a holdingului Alphabet Inc. in urma unei reorganizari ce a avut loc anul trecut. Cu toate acestea, motorul de cautare este in continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile companiei.

In 2015, presedintele Eric Schmidt a fost recompensat cu 8,04 milioane de dolari, incluzand salariul de 1,25 milioane de dolari si bonus in numerar in valoare de sase milioane de dolari. Directorul financiar, Ruth Porat, a obtinut 31 milioane de dolari, inclusiv actiuni restrictionate in valoare de 25,1 milioane de dolari.

Sursa: AgerPres

Share articol: