"Aceasta reprezinta cea mai importanta schimbare pe internet de la lansarea sa", a spus Akram Atallah, de la ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), o agentie independenta care se ocupa cu reglementarile la nivel mondial privind numele de domenii pe internet.

"In saptamanile si lunile care urmeaza, vor aparea noi nume de domenii online provenite din toate colturile planetei", a adaugat acesta, citat intr-un comunicat al autoritatii de reglementare a internetului din California.

Astfel, adresele care se termina in cuvintele in chineza pentru "joc", in araba pentru "retea" si "panza" si in chirilica pentru "site" si "online" au fost aprobate deja si altele ar trebui sa urmeze in curand, a precizat ICANN . "Unul dintre obiective (...) este de a promova alegerea si diversitatea", a mai spus ICANN.

In prezent, doar 22 de termeni denumesc "domenii generice de nivel superior (generic Top-Level domains), extensiile urmand dupa un nume de domeniu deja existent, majoritatea derivate din limba engleza, precum ".com", ".gov" si ".net"

Pe langa numele de domenii in alte caractere decat cele latine, ICANN este pe cale sa aprobe extensii de toate felurile, precum nume de societati si de produse, de la cele simple, cum ar fi ".shop" pana la cele mai precise cum ar fi ".motos".

Autoritatea mondiala analizeaza in prezent aproximativ 1.800 de cereri de extensii ale acestor domenii. Google, un gigant al internetului, a depus peste 100 de astfel de cereri, de la ".google", ".YouTube" si chiar ".lol".

ICANN considera ca, datorita faptului ca internetul s-a extins, ajungand pana la doua miliarde de utilizatori in lume, dintre care jumatate sunt in Asia, este esentiala atribuirea unor noi nume de domenii.