Christine McMillan, o femeie de 86 de ani in Ontario, a fost extrem de surprinsa cand a primit un mail in care i se spunea ca a fost prinsa piratand jocul Metro 2033. Surpriza a fost si mai mare cand a citit ca trebuie sa plateasca o amenda de 5.000 de dolari! Problema cea mare: batrana de 86 de ani nici nu stia ce inseamna Metro 2033!

Iar mailul primit era real, nu vreo incercare de inselatorie. Cei de la Go Public scriu ca mailul venea de la o companie privata numita Canadian Intellectual Property Rights Enforcement si fusese transmis mai departe de catre operatorul de internet.

"Mi s-a parut socant... am 86 de ani. Nimeni nu are acces la calculator in afara mea. De ce as descarca un joc de razboi" le-a spus femeia celor de la Go Public. Femeia are un nepot adult insa acesta nu are acces la computerul ei.

Notificarea a venit ca rezultat al noilor reglementari introduse anul trecut in Actul de Modernizare al Copyright-ului. Legea forteaza operatorii de internet sa trimita notificari catre clientii care ar fi descarcat ilegal sau ar fi postat pe internet material ce incalca drepturile de autor.

In ceea ce priveste cazul lui Christine McMillan, ea nu va ceda in vreun fel. Spune ca va ignora notificarile considerand ca nu va fi implicata intr-un proces costisitor pentru un joc pe care nici nu l-a descarcat.