Multi dintre angajatii de astazi se tem ca, intr-o buna zi, vor fi inlocuiti roboti, care ar fi mai ieftin si mai rapizi si n-ar face erori. Ei bine, asta se intampla deja. In Dongguan City, localitate aflata in provincia Gunagdong din China, o fabrica este condusa aproape in totalitate de roboti, iar rezultatele sunt uimitoare.

Changying Precision Technology Company avea cu putin in urma 650 de angajati. Acum mai sunt doar 60, iar in viitor ea va functiona cu doar 20 de oameni. 

Compania, care produce piese pentru telefoane mobile, are totul automatizat, de la realizarea pieselor pana la transportarea lor. 

Actualii angajati doar monitorizeaza ce fac robotii. 

Ce s-a schimbat

Robotii reusesc sa produca de 3 ori mai multe componente decat reuseau oamenii. In plus, daca pana acum rata produselor defecte era de 25%, de cand oamenii au fost schimbati cu roboti, rata a soborat sub 5 la suta.

Vazand cat de bine merge treaba, si alte fabrici din zona vor sa urmeze reteta. Shenzhen Evenwin precision Technology, din Dongguan, a anutat in mai ca va merge pe acelasi drum al automatizarii, scrie techrepublic.com