Statul Islamic se foloseste de "internetul ascuns" sau Deep Web, unde anonimitatea este garantata de un sistem avansat de criptare care face greu de detectat adresa de IP, scrie The Independent.

Insa grupul de hackeri Ghost Sec, care are legaturi cu Anonymous, a reusit sa sparga un site al gruparii teroriste si a inlocuit mesajele de propaganda si instigare la violenta cu un mesajul: "Prea mult ISIS" si o reclama la Viagra, pe care scrie "Mareste-ti calmul".

Reclama il duce pe cititor pe site-ul unei farmacii in care plata se poate face in bitcoins si care ar apartine chiar hackerilor.

Dupa atentatele din paris, hackerii de la Anonymous au declarat razboi impotriva gruparii teroriste ISIS, intr-un anunt postat pe Youtube.

Un purtator de cuvant al gruparii, purtand celebra masca Guy Fawkes, a transmis in franceza un mesaj impresionant: "Toti cei care fac parte din Anonymous, din toate colturile lumii, va vor vana. Trebuie sa stiti ca va vom gasi si nu vom lasa liberi. Vom lansa cea mai ampla operatiune din toate timpurile pentru a va gasi. Asteptati-va la atacuri cibernetice masive. A fost declarat razboi. Sa fiti pregatiti. Francezii sunt mai puternici decat sunteti voi si vor fi si mai puternici dupa toate aceste atrocitati" a spus barbatul.

Mai mult, hackerii ar fi publicat o lista cu conturi de Twitter pe care le suspecteaza ca fiind ale unora dintre teoristii din Statul Islamic si ale celor care sustin propaganda islamica. Hackerii de la Anonymous sustin ca au spart deja 2256 de conturi ale teroristilor ISIS.