"Salut, lume. Vrem un catel. Tata a spus ca putem primi unul daca strangem 1 milion de like-uri. Deci dati-ne like! El nu crede ca putem reusi", au scris copiii pe un carton si s-au fotografiat cu el, apoi si-au creat o pagina de Facebook.

Tatal copiilor, Ryan Cordell, le-a promis celor mici ca le va lua un catel, dar nici nu spera ca acestia sa stranga 1 milion de like-uri. Se astepta sa primeasca doar cateva mii, in special de la familie si de la prieteni, si apoi de la prietenii acestora, scrie TheAtlantic

Domul Cordell si sotia lui oricum erau hotarati sa le ia celor mici un catel, insa doreau sa amane putin momentul. Domnul Cordell nu este insa un tata oarecare, ci studiaza media digitale si literatura americana din secolul XIX la Universitatea Northeastern din SUA.

Ceea ce il intereseaza cel mai mult este viralitatea unei postari, ce anume face ca o postare sa ajunga virala. El analizeaza ziarele din secolul XIX pentru a vedea care sunt subiectele care ajungeau virale in presa, intr-o incercare de a intelege mai bine ce se intampla astazi. El sustine ca exista multe similaritati intre ziarele de atunci si cultura Internet de astazi.

Pagina de Facebook creata de copiii lui pentru a strange 1 milion de like-uri si-a atins scopul in doar 7 ore. Acum, profesorul vrea sa studieze cum si mai ales de ce s-a intamplat asta.