Aproape o treime dintre tinerii americani (32%) cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani navigheaza pe retelele sociale in timp ce se afla la toaleta, arata un sondaj publicat luni, relateaza AFP.

In plus, 51% dintre americanii cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani navigheaza pe retele de socializare in timp ce se afla la birou, mai multi decat orice alta categorie de varsta, releva acest studiu realizat de catre Nielsen si NM Incite.

Calculatorul personal ramane sursa principala de conexiune la retele ca Facebook si Twitter, insa tot mai multe persoane le acceseaza pe telefonul mobil si/sau tableta, arata acest studiu publicat pe site-ul blog.nielsen.com.

Aproximativ 46% dintre persoanele chestionate afirma ca utilizeaza telefonul mobil pentru a se conecta la Internet, o crestere cu aproape zece puncte procentuale, fata de un nivel de 37% anul trecut. Tabletele sunt utilizate ca platforma de conectare de catre 16% dintre persoanele chestionate, fata de 3% in 2011.

Facebook continua sa fie, de departe, site-ul cel mai popular in randul americanilor, marcand o crestere exponentiala (1.047%) a vizitelor unice pe Pinterest, un site care permite postarea de fotografii sau link-uri despre lucruri de interes.

Cea mai mare parte a datelor a fost publicata in urma unei anchete realizate de catre Institutul Nielsen in vara lui 2012 asupra a 1.998 de persoane cu varste de peste 18 ani, potrivit agentiei de presa Mediafax.