Facebook va avea in sfarsit buton de dislike. A anuntat chiar fondatorul retelei de socializare si CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg. El a spus ca oamenii cer acest buton de mult timp, iar compania s-a gandit prima data sa il introduca in urma cu 6 ani. Acum, butonul de dislike este in ultima faza a testarii, si va fi introdus in curand, spune Zuckerberg. El va fi potrivit pentru a-ti exprima tristetea sau dezgustul fata de anumite postari.

"Astazi este o zi speciala pentru ca pot spune ca lucram la asta si il vom livra" a spus Zuckerberg, cel care a admis ca temerea pentru lansarea acestui buton a fost ca site-ul va deveni similar cu Reddit unde utilizatorii pot sa ridice sau sa coboare postari cu voturi.

"Nu suntem pentru asta aici. Nu vrem sa transformam Facebook intr-un forum unde oameni voteaza postarile altora. Nu pare a fi genul de comunitate pe care vrem sa o cream. Nu vrei sa treci prin procesul postarii unui moment care e important pentru tine si cineva sa <il coboare>. Ceea ce vrem cu adevarat este abilitatea de a exprima empatie. Nu toate momentele sunt bune" explica Zuckerberg.

"Daca vrei sa distribui ceva trist precum criza refugiatilor care te afecteaza sau un membru al familiei moare, nu te poti simti confortabil sa dai like la postare. Cred ca e important sa dai oamenilor mai multe optiuni decat like-ul" incheie Zuckerberg.

Nu a fost dezvaluit cand va fi lansata functia, insa testarea pe un grup restrans va incepe in curand.