O astfel de asigurare auto poate fi achiziţionata mai ieftin, mai simplu decât s-ar putea crede.

Posibilitatea de încheiere a poliţei de Răspundere Civilă Auto online asigura o serie de avantaje, susţinute de argumente cât se poate de veridice, convingătoare pentru cei care caută RCA ieftin.

Site-urile de profil oferă calculator RCA, un soft util pentru a încheia cea mai ieftină poliţa

Site-urile de profil, de pe care se pot achiziţiona poliţe RCA, asigura informaţii corecte despre toate societăţile de asigurare din ţară, colaborând cu acestea. Un astfel de site are implementat un soft, cunoscut sub numele de calculator RCA care, după ce se introduc informaţii care privesc proprietarul maşinii şi autovehiculul, va oferi toate variantele de preţ oferite de companiile de asigurări cu care colaborează. Informaţiile necesar de completat sunt simplu de introdus într-un astfel de calculator, chiar şi de un novice în ceea ce priveşte Internetul.

Proprietarul are posibilitatea să aleagă compania la care preţul RCA este cel mai mic

Există persoane care caută să achiziţioneze cel mai ieftin RCA, după cum există şi persoane care aleg să încheie această poliţă cu o anumită companie de asigurări pe care o prefera. Din moment ce calculatorul oferă preţurile practicate de toate firmele cu care brokerul online colaborează, pentru proprietarul auto va fi foarte simplu să aleagă cel mai mic preţ.

Potrivit Romasig.ro, tarifele mici din mediul online, pentru RCA, sunt justificate şi prin faptul că brokerii care lucrează virtual nu au cheltuieli aşa cum au cei din mediul fizic – de exemplu, nu plătesc chirii. Aşa se face că o poliţă RCA achiziţionata online poate fi cu aproximativ 10% mai ieftină, decât una încheiată în mediul fizic.

Foarte important, timpul necesar achiziţionării RCA este minim

Încheierea asigurării auto RCA în mediul online constă în parcurgerea unor etape simple şi rapide: identificarea brokerului online, completarea informaţiilor necesare în acel calculator RCA, alegerea companiei de asigurări şi achiziţionarea RCA. Toate acestea sunt acţiuni realizabile în cel mult 10 minute.

Pe de altă parte, încheierea poliţei RCA la sediul fix al unui broker, va lua cu mult mai mult timp, cu atât mai mult dacă acest sediu este la ceva distanţă de locuinţă.

Poliţa RCA încheiată online va fi primită la adresa în cel mai scurt timp

De regulă, poliţa RCA va fi primită chiar şi în 24 de ore, prin serviciul de curierat rapid, la orice adresă îşi doreşte cel care a achiziţionat-o. Adresa menţionată de către destinatar nu trebuie să corespundă cu aceea din cartea de identitate.

Nu în ultimul rând, cei care încheie RCA online, beneficiază de reminder

 

Mai important decât s-ar putea crede, acest serviciu vine în ajutorul celor extrem de ocupaţi, care pot uita că a venit momentul să reînnoiască RCA şi să circule în ilegalitate. Practic, cu şapte zile înainte de a expira poliţa, proprietarul auto este anunţat.