De aceea, această platformă a devenit foarte practică pentru cei care vor să învețe lucruri noi, utile, care să îi ajute în viața de zi cu zi. Iată câteva idei dacă vrei să capeți niște abilități care să îți simplifice traiul:

Gătește ca un profesionist

Tutorialele video despre gătit sunt mult mai utile decât rețetele scrise pe care le găsești pe internet. Nu numai că aici poți vedea detaliat modul de preparare pentru o gamă variată de rețete, de la fripturi la deserturi savuroase, dar poți învăța cum să pui în aplicare trucurile culinare ale unor bucătari renumiți. Alege câteva canale de Youtube, în funcție de ce tip de bucătărie preferi și poți învăța rapid cum să gătești ca un profesionist. De altfel, Youtube este perfect și pentru a pune cu ușurință în practică rețete rapide, mai ales dacă nu ai mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie sau nu îți place să abordezi mâncăruri complicate, cu un timp îndelungat de preparare.

Cum să îți întreții curtea și grădina

Dacă locuiești la casă și vrei să aduci câteva îmbunătățiri grădinii tale sau vrei să înveți să faci singur lucrările de primăvară și toamnă, pe Youtube poți găsi numeroase clipuri video utile. Indiferent că vrei să folosești singur o drujba pentru toaletarea pomilor, că vrei să afli cum să plantezi legume, flori sau arbuști ori să îți construiești propriul foișor în grădină, tutorialele îți explică pe îndelete de ce ai nevoie pentru a-ți pune planurile în aplicare, ce pași trebuie să urmezi, dar și cum să îți iei măsurile de siguranță necesare pentru a te feri de accidente.

Cum să faci câteva reparații simple

Nu ai nevoie întotdeauna de un profesionist pentru a te ocupa de micile reparații pe care trebuie să le faci prin casă, mai ales când nu este vorba despre treburi complicate. Fie că vrei să repari un aparat electrocasnic, să zugrăvești ori să pui tapet în casă, pe Youtube vei găsi tutoriale care te învață pas cu pas ce ai de făcut. Cel mai bine este să începi cu lucruri simple, care nu te pun în pericol. De exemplu, nu încerca să repari pe cont propriu o instalație electrică defectă. În schimb, înlocuirea garniturii de la chiuvetă, zugrăvitul sau înlocuirea plintelor din casă sunt operațiuni suficient de simple și lipsite de pericole, pe care le poți face și singur.

Învață să cânți la un instrument

Ai o chitară care zace de ani de zile în debara? Sau poate îți place sunetul pianului și ai vrea să înveți să cânți câteva partituri clasice? Pe Youtube vei găsi o mulțime de tutoriale pentru începători, despre orice instrument la care te-ai putea gândi. Trebuie doar să ai ceva timp la dispoziție și răbdare și cu siguranță vei învăța sau te vei perfecționa. Odată ce ai progresat, poți căuta instrucțiuni pentru anumite piese sau partituri și vei vedea că există tutoriale inclusiv pentru piese moderne, pe care le-ai auzit la TV sau la radio.

Lecții de fotografie

Indiferent că vrei să înveți să faci poze mai bune cu telefonul mobil sau că ai deja un aparat foto profesional, pe care nu știi să îl folosești la adevăratul său potențial, din tutorialele video poți învăța care sunt setările pe care trebuie să le faci, cum trebuie poziționată camera foto, care sunt cele mai bune momente ale zilei pentru fotografii, dar și trucuri legate de încadratură sau fotografiat clădiri, persoane sau obiective turistice. În plus, s-ar putea să găsești specificații exacte chiar pentru telefonul sau camera foto pe care o folosești, astfel încât să ai garanția că mergi la sigur de fiecare dată.