1. Vânează ofertele pentru biletele de avion

Una dintre cele mai importante cheltuieli atunci când vrei să pleci într-o excursie în afara țării o reprezintă transportul. Zborul cu avionul nu este deloc ieftin, mai ales dacă te gândești să pleci de pe-o zi pe alta. Prețurile variază în funcție de destinația aleasă, escale, compania aeriană aleasă sau perioada în care este programată vacanța. Dar, cum totul pornește de la transport, ca să te asiguri că poți călători ieftin în străinătate, caută tarife cât mai reduse pentru biletele de avion. Majoritatea companiilor au numeroase oferte avantajoase către zeci de destinații și este suficient să arunci o privire ca să găsești un preț bun. Totuși, ține cont că vorbim de promoții poate valabile doar o oră, așa că atunci când descoperi o ofertă generoasă, achiziționează biletele pe loc. Dacă nu ai bani, încearcă să obții rapid un credit nebancar online, pe care poți să îl achiți apoi la următorul salariu.

2. Călătorește în timpul săptămânii

O vacanță cu bani puțini nu se va întinde pe mai mult de câteva zile, așa că evită zilele de weekend dacă vrei să plătești mai puțin. Cazarea la hotel este mai ieftină la început de săptămână, când operatorii încearcă să-și acopere locurile rămase libere, orașele sunt mai puțin aglomerate și chiar prețurile pentru mâncare ori diferite evenimente sunt mai reduse.

3. Evită să mergi în vacanță în plin sezon

Dacă îți dorești o escapadă de vară, află că lunile iulie și august sunt cele mai scumpe. Practic, tarifele pentru transport, cazare, mâncare sau intrările la atracții turistice explodează, deoarece sunt o mulțime de turiști și toți operatorii își cresc prețurile. Însă, dacă alegi iunie sau septembrie, te vei bucura de aceleași condiții, dar fără să cheltuiești la fel de mulți bani.

4. Alege destinații mai puțin populare

Una dintre cele mai bune metode de a merge în concediu cu bani puțini este să mergi către locurile intens frecventate de turiști. Bineînțeles, cu toții ne dorim să vizităm Maldive sau Thailanda, dar astfel de locații ar fi bine de ținut minte pentru momentele în care bugetul îți va permite. Deocamdată îndreaptă-ți atenția spre alte regiuni superbe, mai ieftine. Și nu îți va fi deloc greu să le găsești, mai ales că ai la dispoziție o lume întreagă.

5. Renunță la shopping

În situația în care vrei să-ți ții bugetul sub control, atunci evită să achiziționezi suveniruri, cadouri pentru acasă sau orice alte produse care îți fac cu ochiul. Cu siguranță singurele amintiri care vor prezenta interes sunt fotografiile, iar cu tehnologia modernă nu te costă nimic să imortalizezi toate momentele inedite din vacanță.

6. Beneficiază de accesul gratuit la obiectivele turistice

Atunci când mergi într-o locație necunoscută, practic totul în jurul tău este de vizitat. Însă, biletele de intrare pentru multe dintre atracțiile turistice pot fi mai scumpe decât întreaga călătorie, așa că evită să vizitezi orice doar de dragul vacanței. Încearcă să îți rezervi din timp un loc la tururile gratuite pentru muzee, galerii de artă sau clădiri istorice, iar în ceea ce privește activitățile contra cost, asigură-te înainte că știi pe ce vei da banii și că este o experiență ce merită.

Chiar dacă încerci să ții cont de fiecare cheltuială și să reduci o parte din costuri, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de toate satisfacțiile pe care ți le poate aduce o vacanță. Dimpotrivă, succesul este garantat pe toate planurile atunci când beneficiezi de oferte speciale sau reușești să plătești mai puțin pentru că ai făcut cele mai inspirate alegeri.