Într-adevăr, acest tratament este mai costisitor decât altele, dar reprezintă o investiție de lungă durată. Pacienții se pot bucura de implanturi chiar și toată viața!

Pentru a înțelege mai bine de ce tratamentul cu implant dentar costă mai mult, citește, în rândurile următoare, ce factori se iau în considerare atunci când se stabilește prețul:

Numărul implanturilor de care are nevoie pacientul

Dacă persoana care se prezintă la clinică are mai multe goluri în dantură, probabil că va avea nevoie și de mai multe implanturi, factor care va crește, în mod evident, prețul total al tratamentului. Însă, și beneficiile sunt pe măsură!

Pacientul își va recăpăta funcționalitatea danturii, dar și aspectul estetic. Acesta se va simți din nou confortabil, va putea zâmbi cu încredere și va putea savura toate alimentele sale preferate. 

Firma producătoare de implanturi

La fel ca în orice alt domeniu, prețurile diferă de la un producător la altul. Fiecare clinică dentară colaborează cu anumiți producători, dar pentru a te bucura de un raport calitate-preț excelent, este recomandat să alegi un brand cu o experiență îndelungată în domeniu. În acest mod, vei fi sigur că firma producătoare a făcut investiții substanțiale în cercetare și a folosit cele mai noi tehnologii pentru a oferi implanturi de calitate superioară. 

Tipul coroanei dentare ales de pacient

Tratamentul cu implant dentar este complet, doar după ce se atașează coroana. Implantul înlocuiește rădăcina naturală a dintelui, iar coroana redă aspectul său, fiind singurul element vizibil. Aceasta poate fi de mai multe tipuri, în funcție de preferințele pacienților.

Tehnicienii dentari folosesc diverse materiale și o aparatură specifică pentru a prelucra coroanele, toate aceste lucruri implicând anumite costuri. Pacienții care își doresc o estetică de nota 10 pot apela la coroanele din ceramică sau zirconiu.

Anii de experiență ai medicului implantolog

Costurile unui implant dentar sunt stabilite și în funcție de experiența specialistului. Un medic implantolog cu renume a efectuat multe intervenții de inserare a implanturilor, dar și alte proceduri complexe. De aceea, este indicat că pacienții care au nevoie de implanturi să se documenteze corespunzător înainte de a alege un specialist.

Tipul anesteziei pentru care optează pacientul

Persoanele care se prezintă la clinică pentru a beneficia de acest tratament pot alege anestezia locală sau totală, aceasta din urmă fiind mai costisitoare. Majoritatea pacienților preferă anestezia locală, dar cei care manifestă stări de anxietate pot opta pentru anestezia totală.

Volumul osos al pacientului

Atunci când o persoană așteaptă foarte mult timp după extracția sau pierderea unui dinte, există posibilitatea că osul care l-a susținut să se fi resorbit. În această situație, medicul va trebui să insereze grefe osoase care să susțină implantul. Intervenția are anumite costuri, în funcție de volumul osos al pacientului.

Prețul altor tratamente necesare

Pacienții cu anumite probleme la nivelul cavității bucale pot necesita și alte tratamente. De exemplu, unele persoane suferă de afecțiuni parodontale și au nevoie de îngrijiri medicale efectuate înaintea inserării implantului.

Dacă îți dorești să știi costurile exacte ale tratamentului cu implant dentar, contactează clinica stomatologică www.dentalexcellence.ro. Are experiență, aparatură de ultimă generație și cei mai buni specialiști din domeniu!