Procentele variază de la o țară la alta, evident în Statele Unite ale Americii produsele Apple fiind mult mai răspândite decât în Europa. Una dintre cele mai recente mutări publicitare făcute de la cei de la Apple poartă numele de iPhone Photography Awards (să menționăm totuși că nu este la prima ediție) si oferă posesorilor de gadgeturi ce rulează iOS șansa de a pune mâna pe lingouri de aur sau alte premii atractive făcând nimic altceva decât fotografii. Detaliile sunt următoarele:
    • Pozele nu trebuie să fie publicate niciunde înainte de a fi trimise către organizatorii concursului;
    • Acestea trebuie să fie făcute evident cu un iPhone sau un iPad;
    • Pozele nu trebuie să fie modificate cu ajutorul unor programe precum Photoshop, însă pot fi modificate cu aplicații iOS;
    • Sunt acceptate toate modelele de iPhone și, de asemenea, lentilele suplimentare;
    • Pozele trebuie să fie trimise în formatul lor original și să nu aibă mai puțin de 1000 de pixeli în înălțime sau lățime.
Există numeroase categorii unde pot fi înscrise imagini, în așa fel încât oricine să aibă șanse. Categoriile sunt următoarele: Animale, Abstract, Arhitectură, Copii, Flori, Peisaje, Stil de viață, Natură, Evenimente și Noutăți, Panoramă, Oameni, Portrete, Serii de 3 imagini, Răsărit, Călătorii, Copaci și altele. Practic, indiferent de ce gen de fotografii preferi să faci, le poți înscrie în concurs pe cele ce le consideri cele mai reușite.

Cei de la IPPAWARDS oferă 18 lingouri de aur, câte unul pentru fiecare câștigător al categoriilor, dar și alte premii interesante. Cei de pe locurile 2 și 3 vor primi lingouri de paladiu iar primii 3 participanți din tot concursul își vor suplimenta câștigul cu câte un iPad Air și cu ceasuri Apple Watch Series 3. Toate premiile vor fi acordate în urma unei jurizări făcute pe baza meritelor artistice, a originalității, a subiectului și a stilului. Cum mai nimic nu este gratuit în zilele noastre, trebuie spus că înscrierea fotografiilor în concurs costă. Pentru o imagine trebuie să plătești 3.50 dolari. Costurile scad în funcție de numărul de fotografii înscrise. Astfel, dacă ajungi să înscrii 25 de imagini vei plăti 65.5 dolari.

Iphone Photography Awards se află la cea de-a 13-a ediție iar data limită pentru înscrierea fotografiilor este 31 Martie 2020.

Camera foto, printre cele mai importante accesorii ale oricărui smartphone/tabletă

În zilele noastre, telefoanele mobile inteligente sunt aproape indispensabile, nu doar pentru că facem poze cu ele, ci și datorită faptului că putem ține legătura cu prietenii și familia, putem urmări programele și filmele preferate cu aplicații gen HBO GO sau Netflix, le putem folosi pe post de GPS sau putem descărca tot felul de aplicații. Tot mai des, dispozitivele mobile sunt folosite și de pariori sau amatorii de jocuri de cazino, care pot miza de oriunde pe echipele favorite și juca ruletă, blackjack, bingo, poker sau pacanele online prin intermediul aplicațiilor pentru mobil dezvoltate de operatori de gambling de top licențiați ONJN, precum Unibet, Betano, NetBet, Betfair și alții.

Totuși, camera foto reprezintă clar un aspect esențial pentru cumpărătorii de gadgeturi mobile, lucru de care Apple a profitat din plin. Prin intermediul acestui concurs, compania americană a reușit să atragă pasionații de fotografie și să descopere în fiecare an ce poate fi îmbunătățit la modul în care telefoanele sau tabletele surprind momentele din viață.

Evoluția a fost una constantă de-a lungul a mai bine de 10 ani de iPhone. Dacă primul iPhone dispunea de o singură cameră de 2 Mp, iPhone 11 Pro are nu doar cea mai bună cameră foto de până acum, ci chiar 4 camere, fiecare cu câte 12 Mp. Nu doar rezoluția impresionează, ci și prezența unor funcții precum zoom-ul optic, modulele pentru fotografii de noapte sau pentru panorame și funcția auto Focus.
Dacă ai un iPhone11 Pro poți, așadar, să faci fotografii mult mai bune decât ai face-o cu un Iphone clasic sau chiar cu un model mai nou, precum iPhone X. Concursul este, așadar, mai degrabă al celor care sunt în pas cu tehnologia și în același timp au talentul și cunoștințele necesare pentru a surprinde imagini cât mai aproape de perfecțiune.