Cert este ca orice persoană care se informează în ceea ce priveşte achiziţia pe care urmează să o facă, poate observa că mediul online îi poate oferi o soluţie simplă și economică, cu atât mai mult dacă se profită de unele promoţii la calculatoare.

Atunci când este vorba despre bugete mici, computerele SH disponibile în oferta unui magazin specializat, aşa cum este IT-SH.ro,  sunt opțiuni potrivit de luat în calcul pentru a economisi bani.

Avantajele achiziţionării unui computer SH dintr-un magazin specializat

Pentru cei care nu au nici timpul necesar și nici dorinţa de a petrece ore întregi citind informații despre echipamentele IT pe care doresc să le cumpere, sfaturile unui profesionist dintr-un magazin specializat sunt esenţiale. În mod normal, acesta este expert în acest subiect, este la curent cu ultimele evoluții şi în mod cert poate să ofere informații fiabile și actualizate – în fond este vorba despre un lucrător cu experiență.

Indiferent că este vorba de achiziționarea unui PC Gaming de înaltă performanță, a unui computer desktop de la o marcă precum Intel sau HP, sau a unui laptop HP sau Toshiba (și, bineînțeles, exemplele pot continua) un magazin specializat în IT, precum IT-SH.ro,poate să ofere o selecție de calculatoare recomandate pentru nevoile un client.

Agentul de vânzări are rolul de a ghida clientul, indiferent de nivelul de cunoștințe pe care cel din urmă îl are cu privire la computere. Un profesionist ştie să adreseze întrebările corecte pentru a estima nevoile fiecărui client. De asemenea, un profesionist dintr-un magazin specializat va putea să recomande cel mai bun preţ pentru un computer. Bugetul este evident unul dintre factorii determinanți pentru achiziţie, motiv pentru care recomandările sunt foarte importante.

De exemplu, în cazul achiziţionării unui computer desktop, agenţii de vânzări informează despre anumite puncte esențiale, cum ar fi procesorul, memoria RAM şi placa grafică. Un PC bun, chiar dacă este second hand, necesită o configurație echilibrată între aceste trei componente principale. De asemenea, clienţii pot să obţină informații despre componentele secundare, cum ar fi hard disk-ul. Astăzi, un nou sistem de stocare, numit SSD, este din ce în ce mai popular. Circuitele grafice trebuie, de asemenea, luate în considerare. Acestea vor trebui adaptate la utilizarea specifică pe care o va avea calculatorul.

Unele magazine specializate în vanzarea de calculatoare second hand le oferă clienților serviciul de instalare a computerul în mediul lor de lucru, care poate fi acasă sau la birou. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu computerele, aceasta este o opțiune foarte practică, care poate evita stresul! În plus, consilierii pot să ofere şi instruire, în special legată de modul în care se pot utiliza diferitele programe software, însă și cu privire la alte aspecte.

Toate aceste avantaje pe care le oferă magazinele online IT, determină ca acestea să fie considerate cele mai bune soluţii pentru achiziţii, chiar şi atunci când scopul este de a se cumpăra un produs IT second hand.