Vorbim despre Apple, schimbarea designului nu îi definește, știm asta deja. Această nouă generație oferă un design foarte puțin modificat și un ecran cu 70% mai luminos. Ceasul are acum marginile mai subțiri, de doar 1.7mm, colțuri mai rotunjite și un ecran cu 20% mai mare decât seria precedentă, deși mărimea întregului șasiu nu s-a modificat deloc.

O altă îmbunătățire față de seria precedentă este încărcarea cu 33% mai rapidă, datorită noului cablu USB-C.

Variantele de culoare pentru versiunea de aluminiu vor fi argintiu, gri închis, verde, albastru și roșu. Pentru clienții premium vor exista și versiuni de oțel inoxidabil și titan.

Rezistența la apă este aceeași ca în modelul precedent, rezistă până la 50 de metri adâncime, însă rezistența la praf a fost îmbunătățită în acest an. Seria 7 are certificarea IP6X și va fi mult mai durabil în timp.

De asemenea, se așteaptă ca toate brățările lansate până acum să fie compatibile și cu Apple Watch 7, pentru că mărimea nu s-a schimbat deloc.

Probabil cea mai mare îmbunătățire o are ecranul. Pentru că a fost micșorată marginea la doar 1.7mm, ecranul a devenit cu 20% mai mare, iar corpul ceasului a rămas la aceleași dimensiuni. Ecranul este și cu 70% mai luminous decât înainte, va fi mult mai vizibil în lumina directă a soarelui, putând acum să verificați toate notificările și în spații foarte luminoase.

Apple Watch 7 se bucură și de alte funcții pe sistemul de operare watchOS 8. Acum puteți seta mai multe alarme, poate analiza antrenamentele pentru Tai Chi și Pilates.

Durata de viață a bateriei este aceeași ca pe seria 6 și seria 5, de doar 18 de ore, însă Apple se laudă cu îmbunătățiri ale performanței. 

De ce ar trebui să faceți upgrade la Apple Watch 7 dacă aveți unul din modelele precedente?

Este adevărat că nu sunt foarte multe noutăți față de Watch 6, însă Apple vinde în continuare ceasuri din seriile 3 și 4. Pentru utilizatorii care dețin aceste modele, ar fi o diferență semnificativă. Watch 7 vine cu un ecran mare, cu tehnologia always-on display, cu un procesor cu 50% mai rapid, sensor ECG îmbunătățit, sensor de măsurare a oxigenului din sânge și spațiu de stocare de până la 32GB. 

Pentru clienții noi, ce nu au încă un smartwatch Apple, există posibilitatea de a alege din mai multe modele. Aluminiu, oțel inoxidabil sau titaniu, pentru personalitatea și gustul fiecăruia. De asemenea, serviciul Apple Fitness+, creat pentru utilizatorii Apple Watch, este disponibil și în România.

Ceasul este așteptat la prețul de 399$ pe piața din America, însă nu au fost pornite precomenzile. Apple a anunțat că Watch 7 va fi disponibil la sfârșitul toamnei. Pentru Europa, însă, prețul probabil va fi 399 euro, la care se vor adăuga și taxele.