Dacă ești pasionat de istorie, îți prezentăm în continuare cele mai atractive destinații turistice pentru un concediu care să te poarte înapoi în timp, pentru sute sau chiar mii de ani:

Roma

Fostă capitală a Imperiului Roman și leagăn al creștinătății, Roma este o metropolă unde istoria impresionează la tot pasul prin monumente, biserici, vestigii arheologice, muzee și expoziții. Antichitate, Ev mediu, Renaștere, toate epocile și perioadele sunt reprezentate la Roma prin opere de artă de o valoare inestimabilă. Poți să vizitezi aici obiective turistice faimoase precum Colosseumul, Forumul Roman și Colina Palatină, Columna lui Traian, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna și Il Vittoriano.

Atena

Legendele Olimpului sunt povestite în capitala Greciei prin adevărate muzee în aer liber, vestigii arheologice și cetăți scăldate de apele mării. Vizitează Atena și privește apusul de pe Acropole, admiră Parthenonul, Templul Atenei, Erehteionul, sanctuarul zeiței Artemis și ruinele a două teatre antice faimoase: Odeonul lui Herodes Atticus și Teatrul lui Dionysos. 

Cairo

Secretele piramidelor sunt bine păstrate în muzeele din Cairo, așa că rezervă bilete de avion din București către Egipt dacă vrei să mergi într-o vacanță legendară și să admiri colecții impresionante de sarcofage, papirusuri, statuete și monede din Egiptul antic, plin de fascinație și mister. Cele mai cunoscute obiective turistice din Cairo și împrejurimi sunt Muzeul egiptean, Bazarul Khan el Khalili, Parcul Al Azhar, ruinele orașului antic Memphis și faimoasele Piramide din Giza.

Ierusalim

O destinație turistică preferată de iubitorii de istorie, Ierusalim te va uimi printr-o atmosferă unică, plină de semnificații și simboluri religioase. Templul Muntelui, Zidul Plângerii, Biserica Sfântului Mormânt, Cartierul Evreiesc, Cartierul Armenesc, Parcul Arheologic sunt cele mai cunoscute obiective turistice din acest oraș extraordinar, cu un destin dramatic și o istorie tumultoasă.

Petra

Cel mai cunoscut oraș din Iordania este considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne pentru că a rezistat de mai bine de două mii de ani și impresionează prin monumente grandioase, sculptate direct în munte. Petra a fost cetatea nabateenilor, o populație semitică dispărută în negura vremurilor și a rămas cunoscută sub numele de Orașul trandafiriu, datorită stâncilor sale de culoare roșie. 

Machu Picchu

Machu Picchu înseamnă Munte vechi în limba nativilor peruani și găzduiește printre culmi semețe cel mai faimos oraș-templu incaș, care datează din secolul al XV-lea. Ruinele au fost descoperite în 1911 de arheologul american Hiram Bingham, iar ansamblul de clădiri, așezăminte religioase și zone urbane este considerat unul dintre cele mai stranii și enigmatice locuri din lume, cu mistere încă nedeslușite.

Delhi 

India este o țară a contrastelor fascinante, iar Delhi este cel mai bun exemplu în acest sens. Fostă capitală în perioada imperială britanică, acest oraș este faimos printre iubitorii de istorie pentru atracții turistice unice, precum Cetatea Roșie, Qutub Minar (cel mai înalt minaret al Indiei), Gurudwara Bangla Sahib (cel mai important loc de cult sikh), Templul Lotus, moscheea Jama Masjid, Mormântul lui Humayun, templul Hindus Akshardham, Poarta Indiei și Muzeul memorial Gandhi.

Martore a mii de ani de istorie și a zeci de civilizații ce au marcat istoria omenirii,  aceste orașe reprezintă cele mai atractive destinații turistice pentru iubitorii de istorie și totodată sunt locuri pe care trebuie să le vei măcar o dată-n viață, ca să simți măreția unor cetăți ce-au înfruntat semețe veacurile și continuă să fascineze cu legendele și misterele lor.

Sursă foto: freepik.com