Pe măsură ce acest trend a căpătat amploare, au crescut și pretențiile utilizatorilor referitoare la calitatea live-urilor, iar producătorii de smartphone-uri s-au văzut puși astfel în fața unei noi provocări. Noile telefoane trebuie să fie cât mai bine optimizate pentru live streaming, acesta fiind unul dintre criteriile de care tot mai mulți clienți țin cont.

Pe piață au fost deja lansate o serie de modele cu performanțe ridicate în acest sens, iar în cele ce urmează le vom prezenta pe cele mai populare dintre ele.

Samsung Galaxy S7 Edge

Din întreaga gamă de telefoane Samsung, acest model este considerat ideal pentru live streaming, conform opiniei multora dintre utilizatori.

A fost lansat în 2016, este apreciat în special pentru calitatea imaginilor video transmise live.

De asemenea, telefonul este dotat cu o cameră performantă, care permite realizarea de live streaming-uri de o calitate foarte bună din punct de vedere al imaginii.

Samsung Galaxy A

Vorbim aici de o gamă de telefoane, de la Galaxy A 10 până la Galaxy A 80, despre care producătorul spune că au camera special realizată pentru live streaming.

Toate modelele din gamă sunt dotate cu cameră cu obiective multiple, cu unghi ultralarg, capabilă să capteze la fel de multe imagini live ca și ochiul uman. Camera se rotește din față spre spate surprinzând astfel imagini largi, din ambele părți.

Apple iPhone X

Principalul competitor pentru telefoanele Samsung este iPhone-ul celor de la Apple, iar modelul iPhone X este excelent optimizat pentru live streaming-uri de calitate.

Creat pentru a celebra cea de-a zecea aniversare a modelului iPhone, este echipat cu un display OLED de 5,8 inch, care suportă imagini HDR. În App Store, utilizatorii pot găsi o multitudine de aplicații dedicate pentru live streaming și pot viziona o serie de broadcasting-uri live.

Xiaomi Redmi Note 3

Modelul este mai accesibil ca preț decât cele menționate anterior, însă un preț mai scăzut nu înseamnă neapărat o calitate mai slabă. Lansat în noiembrie 2015, modelul standard are o memorie internă de 2 GB și o capacitate de stocare de 16 GB. Versiunea mai avansată dispune de o memorie internă de 3 GB, care permite utilizatorului să ruleze alte aplicații în timp ce urmărește live streaming-uri, în timp ce capacitatea de stocare este de 32 GB. Display-ul are o diagonală de 5,5 inch, cu o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli.

Huawei Mate 8

Produs în noiembrie 2015, modelul a fost lansat oficial în întreaga lume în ianuarie 2016. Sunt disponibile două variante, una cu o memorie internă de 3 GB, cealaltă cu o memorie de 4 GB, ambele echipate cu un procesor octa-core. Ca și în cazul lui Xiaomi, telefonul permite rularea mai multor aplicații concomitent cu streaming-ul, iar ecranul de 6 inch redă imagini de o claritate perfectă.

Elementul forte este însă bateria, care ține 528 de ore în stand-by. Aceasta permite utilizatorilor să realizeze live streaming-uri care se pot întinde pe durata mai multor ore, fără riscul ca telefonul să se descarce.

Sunt doar câteva dintre modelele cele mai apreciate, însă oferta este mult mai variată. O gamă bogată de telefoane performante, ideale pentru live streaming, poți găsi și pe f64.ro.

În alegerea telefonului trebuie să ții cont de bugetul pe care îl ai la dispoziție, de caracteristicile și de performanțele fiecărui model în parte. Cel mai scump sau cel mai nou telefon nu este neapărat cel mai bun, iar dacă urmărești cu atenție ofertele, îți poți achiziționa telefon performant la un preț rezonabil.